September 27, 2022
Gardener Ideas – Hoe een tuin te ontwerpen

Gardener Ideas – Hoe een tuin te ontwerpen

Een tuinman is een persoon die landschapsarchitectuur beoefent, hetzij als individu of professioneel. Hij wordt vaak landschapsarchitect of landschapsarchitect genoemd. Naar schatting zijn er meer dan 25 miljoen Amerikanen betrokken bij het ontwerpen en creëren van landschapsarchitectuur. De term landschapsarchitect werd eind jaren zeventig voor het eerst gebruikt door H.H. de Klerk, student landschapsarchitectuur aan de Universiteit Twente in Amsterdam.

In de afgelopen jaren zijn veel professionele hoveniers begonnen met de landschapsarchitectuur. Een aantal tuinen wordt nu ontworpen en aangelegd in het kader van prijsvragen van de Internationale Federatie van Landschapsarchitecten (IFLA). Tuinieren is voor sommigen niet alleen een hobby, het is voor velen ook een beroep geworden. Tuinieren, of tuinieren zoals we dat vandaag de dag kennen, komt al eeuwenlang in Europa voor. Het heeft geleidelijk zijn weg gevonden naar de Verenigde Staten, Australië en andere delen van de wereld. Tuinieren wordt nu meer dan in het verleden als een modieus tijdverdrijf beschouwd.

Tuinieren is niet langer beperkt tot arboretums. In veel steden zijn grote stukken open land beschikbaar voor tuinen. De bekendste tuinen zijn die in Central Park in New York City en de tuinen in Londen. De meeste professionele tuinontwerpers zoals Boumanhoveniers ontwerpen zulke grote tuinen in opdracht van klanten. De gemiddelde tuinman heeft geen professionele opleiding in landschapsarchitectuur nodig, aangezien de meeste moderne tuinen al zijn gepland en ontworpen.

De typische tuinman ontwerpt een landschap vanuit het niets met gewone planten, aarde en materialen. Sommigen gebruiken kant-en-klare ontwerpen die ze in boeken of tijdschriften vinden. Een goede tuinman weet hoeveel water, kunstmest en arbeid hij nodig heeft om een tuin te plannen. Soms is het inhuren van een landschapsarchitect een verstandige investering, aangezien een goede ontwerper de tuinman kan adviseren naast praktisch advies over de kosten en andere dingen die u moet overwegen.

Een typische tuinman zou enkele basisontwerpideeën nodig hebben om zijn tuin te ontwerpen. Het ontwerp van tuinieren kan moeilijk zijn, omdat er met veel factoren rekening moet worden gehouden. De tuinman zal moeten beslissen wat de beste plek voor de tuin is, de grootte van de tuin, welke planten en bloemen hij moet gebruiken en wat de beste strategieën voor verlichting en landschapsarchitectuur zijn. Er moet veel onderzoek worden gedaan naar het ontwerp van elke tuin. De tuinman moet eerst beslissen wat het doel van de tuin is en hoe deze moet worden ontworpen.

Sommige mensen willen dat hun tuinen eruitzien als kunst in plaats van alleen maar voedsel dat het milieu schoon houdt. Een aantal tuinontwerpers is gespecialiseerd in tuinkunst en -ontwerpen, dus het is misschien niet mogelijk om een geschikte tuinman te vinden die gespecialiseerd is in dat soort werk. Andere ontwerpideeën kunnen zijn om een kleine vijver of fontein, een brug of tuinhuisje of zelfs een kleine of grote tuin te hebben, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare grond. Tuinieren kan heel plezierig en ontspannend zijn, mits goed gedaan en met een beetje onderzoek.

Ga voor meer informatie naar https://www.boumanhoveniers.nl/

Naar boven