September 27, 2022
Hoeveel is mijn huis waard? – Gebruik de schatting van de huisprijs om de waarde van uw huis te vinden!

Hoeveel is mijn huis waard? – Gebruik de schatting van de huisprijs om de waarde van uw huis te vinden!

‘Wat is mijn huis waard?’ is een vraag die huiseigenaren zichzelf vaak stellen. Een reden is om ervoor te zorgen dat de hypotheek die hun bank of makelaar aanbiedt de beste deal is die ze kunnen vinden. Een andere reden is om kopers aan te trekken die bereid zijn meer voor hun huis te betalen en niet alleen op zoek zijn naar een woonruimte. De meeste mensen zijn bereid meer geld uit te geven voor een huis als ze denken dat het meer waarde heeft en een betere plek om te wonen. Hier komen Huispedia en lokale makelaars om de hoek kijken.

Huizenkopers vragen hun makelaar meestal wat mijn huis waard is. Behalve dat ze zichzelf afvragen, willen ze misschien ook weten wat de landelijke schattingen van de woningwaarde voor hun gebied zijn. Comparative Market Analysis (CMA) is een methode om woningwaarden te berekenen door gebruik te maken van historische verkoopgegevens en prijsvergelijking tussen vergelijkbare woningen in het gebied om de totale waarde van de woning te bepalen. De CMA geeft een nauwkeuriger beeld van wat huizen werkelijk waard zijn, in plaats van te vertrouwen op de gemiddelde verkoopprijzen van makelaars en banken.

Om te antwoorden, wat is mijn huis waard ?, zal een koper een softwareprogramma zoals Huispedia moeten gebruiken om vergelijkende marktgegevens te krijgen over de woningverkopen in de loop van de tijd voor het gebied. Een Huispedia woningwaarde-widget wordt geleverd wanneer een klant zich aanmeldt om updates te ontvangen over de huidige woningverkopen in het gebied. Deze widget kan in elke browser worden gebruikt en biedt informatie zoals vierkante meters, bouwjaar, hypotheek, staat, belastingen, open markt, noteringsprijs, lijstlocatie en andere factoren. Als een makelaar of makelaar deze informatie aan een potentiƫle koper verstrekt, kan dit de kans op een goede deal vergroten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een koper een woninginspectie efficiƫnter kan maken.

Zelfstandig werkende taxateurs kunnen antwoorden op wat mijn woning waard is, maar pas nadat ze alle informatie uit de verschillende taxaties en marktgegevens hebben verzameld, die tijd kosten. De belangrijkste reden waarom een taxateur deze informatie zou verzamelen, is om een nauwkeurig cijfer voor een woning te kunnen geven. Een agent of noteringsagent verstrekt deze informatie echter niet altijd, aangezien dit afhangt van hun tariefstructuur met noteringsagenten. Als ze bijvoorbeeld alleen voor een advertentiecommissie werken en niet voor het hele bedrag, dan kunnen ze mogelijk geen taxatierapport van de waarde van een woning verstrekken. Omdat een taxateur wordt betaald op basis van de waarde van een onroerend goed, hoe meer taxaties ze aan een makelaar geven, hoe meer geld ze zullen verdienen.

Door gebruik te maken van wat mijn huis waard is? Kan een huiseigenaar de waarde van het huis achterhalen die mogelijk hoger is dan wat hij in eerste instantie heeft betaald, vooral als hij het huis tegen een onjuiste prijs had vermeld. Als een huiseigenaar zijn huis zonder makelaar verkoopt, zal de makelaar hem hoogstwaarschijnlijk een taxatie geven op basis van recente verkopen, hoewel hij niet verplicht is om deze waarden te gebruiken. Uw woning aanbieden tegen een verkeerde prijs is een van de redenen waarom een derde partij de taxatiebegroting zal gebruiken. Makelaars nemen de recente verkoopgegevens die ze van de hypotheekmaatschappij ontvangen en gebruiken deze om een actuele waardebepaling voor u te maken.

Als u wilt weten hoeveel uw huis waard is, kunt u dit het beste doen door een actuele schatting te krijgen. Als een makelaar of makelaar u echter een schatting geeft op basis van recente verkopen, zorg er dan voor dat u van hen alle relevante informatie krijgt. De schatting van de taxatie is misschien niet zo nauwkeurig als degene die de tijd heeft genomen om recente verkopen in uw buurt te onderzoeken, maar het kan beter zijn dan niets. Helaas weet u vaak pas hoeveel uw huis waard is als u op internet zoekt, dus het gebruik van een nauwkeurige actuele schatting kan de beste optie zijn als u wilt weten hoeveel uw huis waard is.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/

Naar boven