July 4, 2022
Kook pasta droog met pastaroller

Kook pasta droog met pastaroller

Pasta dry is de meest gebruikte term voor elke witte poederachtige substantie die is afgeleid van volkoren pasta.

Pasta is een vorm van voedsel die meestal wordt gemaakt van een halfzacht deeg van griesmeel van griesmeel, gemengd met magere melk of eieren en gevormd tot dunne vellen of andere vormen, vervolgens gebakken of gekookt in water. In zijn puurste vorm wordt pasta gemaakt van volkoren tarwe (waarvan vormen: elleboog, penne, foccacia), maar soms van harde tarwe (waarvan vormen: Italiaanse rijstpizza, spaghetti, lasagne), en soms van een combinatie van twee of meer soorten bloem. De reden dat pasta vaak van volkoren tarwe wordt gemaakt, is dat de zaden van de tarweplant veel koolhydraten bevatten, die tijdens het brandproces worden omgezet in energie. Er zijn verschillende technieken om het pastadeeg te maken, maar de hoofdingrediënten blijven hetzelfde.

De puurste vorm van Pasta dry is nog steeds een halfzacht, fijn poeder, en dit is wat we in Italië “pasta” noemen. Het drogen van pasta heeft een aantal voordelen, die de nadelen van het helemaal opnieuw maken compenseren. Ten eerste maakt het drogen van je eigen Pasta het gemakkelijker om de smaken naar wens aan te passen – voeg gewoon water toe, of je kunt instantkoffie gebruiken, of laat de suiker weg en eet het als een toetje. Ten tweede is het direct thuis bereiden van verse pasta erg zuinig en kan het u geld besparen in vergelijking met het kopen van voorverpakte noedels. Ten derde kunt u door zelf pasta te maken zo gezond eten als u wilt, aangezien u de voedingswaarde zo veel controleert als u wilt.

Als het gaat om het maken van verse pasta vanaf het begin, zijn twee belangrijke dingen om te overwegen de dikte van uw pasta en de droogtijd van het gerecht.

Voor dikkere gerechten is het het beste om ze voldoende te laten drogen om in de doos te vallen, bijvoorbeeld door een opening van een halve inch tot een inch aan de zijkanten over te laten. Hierdoor kan de lucht goed circuleren en blijven je noedels droog genoeg om te serveren bij heerlijke sauzen of soepen.

Een pastaroller daarentegen gebruikt een speciale houten vorm om het pastadeeg op te bouwen. Door een pastaroller te gebruiken, kun je van het deeg een lang dun touw maken, vergelijkbaar met een touw van garen. Je snijdt dan de noedel in de lengte door en gebruikt een pastasnijder / shaker om de gewenste dikte te krijgen. Als de noedels eenmaal de juiste dikte hebben, vouw je hem gewoon om, krimp je hem (als je hem harder moet maken) en snijd hem dan opnieuw, allemaal zonder die kostbare vingers te hoeven verlaten! Het is zo simpel!

Dus, hoe kook ik gedroogde pasta? Hoe lang moet ik het koken? Het antwoord op beide vragen hangt af van het gerecht dat je maakt en hoeveel pasta je maakt. Als je een soep maakt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je hem voldoende kookt om beetgaar te zijn. Evenzo, als u een dikke saus maakt, wilt u extra olijfolie toevoegen en een langere kooktijd gebruiken om ervoor te zorgen dat het gerecht lekker knapperig is. Voor snelle en gemakkelijke maaltijden, zoals lasagne, kun je altijd met een timer gaan en hem met rust laten om zelfstandig te koken.

Als u echter een meer substantieel gerecht maakt, zoals een hartige pastagerecht, moet u ervoor zorgen dat u het lang genoeg kookt om de smaken in het hele gerecht te laten doordringen. Als het te lang is, kan de pasta drassig worden of een deel van zijn oorspronkelijke smaak verliezen. Evenzo, als de saus te dik is, blijft er een dikke saus achter die je niet met je familie wilt delen. Een pastamaker helpt u bij het verkrijgen van het perfecte mengsel, zodat u verse pasta kunt maken voor uw diner of ontbijt!

 

 

 

Klik om meer te lezen: Novus Ventus International

Naar boven