September 27, 2022

Redenen om een makelaar in te huren als u een huis wilt verkopen

Makelaar

Redenen om een makelaar in te huren als u een huis wilt verkopen

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het inhuren van een makelaar om uw huis te verkopen. De makelaar beschikt over alle nodige contacten en middelen om u te helpen uw eigendom te verkopen. Ze zullen er ook voor zorgen dat de woning de beste prijs krijgt die overeenkomt met de vraagprijs. Het is heel moeilijk om dit zelf te doen zonder de kennis, ervaring en contacten.

Kopers en verkopers kunnen ook een dienst voor het aanbieden van onroerend goed of een makelaar inhuren. Een listing agent is ofwel een gediplomeerde makelaar met een lokale overheidsinstantie makelaar Zoetermeer. Listing agents zijn geen makelaars met een speciale vergunning van de staat, maar ze kunnen u nog steeds helpen met het adverteren van uw eigendom als u geen vertegenwoordiging heeft. Het is aan de klant om al dan niet een listingcommissie te betalen. Sommige agenten rekenen een kleine commissie, terwijl anderen dat niet doen; de koper is degene die de vergoeding betaalt.

Kopers moeten ook oppassen voor bepaalde vormen van oplichting die veel voorkomen bij onroerendgoedtransacties. Een voorbeeld is waar de verkoper een commissie betaalt aan de makelaar, terwijl de makelaar de koper de volledige transactie in rekening brengt. Een andere is waar de makelaar een onroerend goed opsomt, vervolgens teruggaat naar de koper en om geld vraagt, zelfs nadat de transactie is voltooid.

Meer info over dit artikel: Lammersmakelaars.nl

Naar boven