September 27, 2022
Sollicitatiegesprek coaching

Sollicitatiegesprek coaching

Ontdek de meest voorkomende fouten die je moet vermijden bij het voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Coaching-interviews zijn berucht om vrij veel spanning te veroorzaken tussen kandidaten en interviewers. De menselijke natuur voelt een gevoel van anticipatie en angst als het gaat om een sollicitatiegesprek, dus natuurlijk wil iedereen graag winnen en de klus klaren. Maar voordat je het interview zelf gaat, is het belangrijk om je lichaam en geest voor te bereiden op de ontberingen van een stevig interview. Hier zijn 10 tips voor het omgaan met een coaching-interview:

Eerste indrukken tellen, toch?

Dus zelfs voordat je de kamer betreedt om je ge├»nterviewde onder ogen te zien, zorg er dan voor dat je voor het ergste hebt geprepept. Zorg ervoor dat je die opgewekt hebt en klaar om op het interview te rocken. Door een houding te hebben die u klaar bent om te leren en aan te passen aan veranderingen, zal u zeker een voorsprong geven boven andere aanvragers. Dit geldt ook voor uw vragen – denk goed na voordat u deze stoere sollicitatie vragen beantwoordt.

Wees eerlijk

Een van de gemeenschappelijke valkuilen tijdens een coaching-interview denkt te veel over het beantwoorden van moeilijke sollicitatie vragen. Als u een vraag is gesteld die een paar nadelen aan uw CV kan veroorzaken, is het goed om die negatieven op te nemen. Maar als je doel is om te schijnen en een goede indruk te maken, breng ze dan niet op. Het doel van het coachen van sollicitatie vragen is om te bepalen of u al dan niet de vaardigheden en kwalificaties hebt die nodig zijn om het werk te doen. En in dit geval wil je jezelf zeker niet te veel bekritiseren!

Wees jezelf

Een ander ding om te onthouden is dat zelfs moeilijke sollicitatie vragen niet moeten worden beantwoord met iets dat klinkt als een excuus. Je moet altijd bereid zijn om jezelf uit te leggen. Soms is het het beste idee om de interviewer te vertellen wat je deed en waarom.

Maak je niet druk

Eindelijk, het is belangrijk om te beseffen dat coaches er zijn om ondersteunend te zijn. Je droombaan kan vele malen worden uitgesteld voordat het eindelijk is afgerond omdat je bang bent voor het interview. Als coach betekent dat je jezelf in je aanvragers schoenen moet plaatsen. Als u zich ongemakkelijk voelt bij een specifieke sollicitatie vragen, aarzel dan niet om uw coach te vragen hoe hij of zij de situatie aankan. Coaches begrijpen dat je angstig bent, maar ze begrijpen ook dat je het niet kunt laten stoppen met het nastreven van je droom.

Dus, als je je voorbereidt op een sollicitatiegesprek, heb je veel belangrijke dingen om in gedachten te houden. Maar het belangrijkste is om een open geest te houden en voorzichtig naar je coach te luisteren. Tenslotte is sollicitatiegesprek coaching ontworpen om u te helpen ontdekken wie u werkelijk bent. Leer dus om vragen naar waarheid en met vertrouwen te beantwoorden!

Naar boven