September 27, 2022

Waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers?

Waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers?

Al eeuwenlang eten mensen verschillende peulvruchten allergie vanwege hun eiwitten, vezels, mineralen, vitamines en enzymen. In de afgelopen jaren zijn sommige bedrijven begonnen met het op de markt brengen van gedroogde peulvruchten als voedsel om mensen te helpen gewicht te verliezen, maar is dit echt een gezonde keuze? Peulvruchten zijn al eeuwenlang een geweldige bron van eiwitten. Recente studies hebben echter gesuggereerd dat peulvruchten deflatoxinen bevatten die bij mensen kanker kunnen veroorzaken, maar waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers als ze deze gevaarlijke chemicaliën bevatten? En hoe kun je zien of een product van gedroogde bonen echt voedsel is of gewoon een mooie naam voor rommel?

waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers?

Voedingsproducten voor peulvruchten worden steeds breder verkrijgbaar en zelfs sommige supermarkten hebben gedroogde peulvruchten. Helaas worden de meeste peulvruchten beschouwd als een slecht gezondheidsvoedsel. De reden hiervoor is dat ze de vitamines en voedingsstoffen missen die te vinden zijn in andere soorten voedsel die we in overvloed eten, zoals vers fruit en groenten. Je zou bijvoorbeeld niet geloven hoeveel vet een kopje gedroogde bonen eigenlijk heeft in vergelijking met een pond verse bonen. Ook zijn aan veel van de peulvruchtenproducten die op de markt verkrijgbaar zijn een grote hoeveelheid chemicaliën toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en ze langer vers te houden.

Om te voorkomen dat dit soort voedsel te veel wordt gegeten, moet u altijd het etiket lezen bij het kopen van peulvruchtenvoer om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke chemicaliën of vetten zijn toegevoegd. U moet altijd contact opnemen met uw natuurvoedingswinkel of de fabrikant om er zeker van te zijn dat de gedroogde peulvrucht die u koopt echt een gezonde keuze is. Ik kwam onlangs een website tegen die je laat zien hoe je kunt voorkomen dat je voedsel wordt verkocht dat een schadelijke chemische stof bevat die bekend staat als lindaan. Deze chemische stof wordt toegevoegd aan veel verwerkte en ingeblikte bonen om hun houdbaarheid te verlengen. Dus de volgende keer dat je bewerkte gedroogde bonen of een ander soort gedroogde peulvruchten gaat kopen, zorg er dan voor dat je het etiket leest en er een zoekt die echt gezond en voedzaam is.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.valledelsole.nl/

Naar boven