September 27, 2022

Wegwerphandschoenen – Soorten wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen – Soorten wegwerphandschoenen

hebben veel verschillende toepassingen op medisch gebied. Medische handschoenen zijn over het algemeen wegwerphandschoenen die worden gebruikt voor verschillende medische procedures en medische onderzoeken om kruisbesmetting tussen patiënten en artsen te helpen voorkomen. EMR of elektronische medische dossiers kunnen bijvoorbeeld vereisen dat een persoon een wegwerpbare nitril- of latexhandschoen draagt tijdens alle medische procedures, zodat de dossiers elektronisch kunnen worden getypt. Handschoenen worden ook gebruikt om verschillende andere personen te beschermen die tijdens een medische procedure in contact komen met een patiënt; dit zijn onder meer verpleegkundigen, verzorgers, laboratoriummedewerkers en ander medisch personeel. Er zijn verschillende soorten wegwerphandschoenen verkrijgbaar, zoals latex, vinyl en neopreen.

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen worden vaak gebruikt door personeel in de horeca en in ruimtes waar voedsel wordt bereid. Wegwerp-voedselhandschoenen worden gebruikt bij het hanteren van voedsel, koken en bereiden van rauw voedsel en gekookt voedsel. Op plaatsen waar voedsel wordt bereid, kunnen wegwerphandschoenen nodig zijn om hete items te hanteren of om kruisbesmetting tussen werknemers en patiënten te voorkomen. Sommige foodserviceafdelingen bieden ook wegwerphandschoenen voor hun werknemers wanneer ze veiligheidsuitrusting moeten gebruiken, zoals biologische veiligheidskasten en gesloten kasten, die kunnen worden gebruikt om medicijnen en andere gevaarlijke materialen op te slaan.

Wegwerphandschoenen zijn ontworpen voor verschillende soorten activiteiten om mensen te beschermen tegen gevaarlijke blootstelling en infectie. Wegwerphandschoenen zijn gemaakt van nitril of latex en zijn ontworpen om zware schoonmaak- en hygiënische omstandigheden te weerstaan. Nitril is een door de mens gemaakt rubber dat sinds de jaren zestig wordt gebruikt voor andere toepassingen dan wegwerphandschoenen. Nitril is bestand tegen een breed scala aan drukken en temperatuurveranderingen en wordt vaak gebruikt als alternatief voor latex in wegwerphandschoenen. Er zijn ook veiligheidshandschoenen van nitril te vinden met een V-vormige snit die meer beweeglijkheid en meer comfort biedt.

Meer informatie: CleanProduct.nl

Naar boven